trofeja
  • Festival narodnozabavne glasbe Luče 2016 - 3. mesto (Zgodba najina, Preveč je belih rož)
 
  • Slovenska polka in valček 2016 - 2. mesto za naj polko 2016 (Zgodba najina)
 
  • Festival Slovenskogoriški klopotec, Cerkvenjak 2015 - 2. mesto, strokovna komisija (Čas hiti, Adijo pa zdrava ostani)
 
  • Festival narodnozabavne glasbe Luče 2015 - 3. mesto (Čas hiti, Morska pravljica)
 
  • Števerjan 2015 (Tukaj in zdaj, Morska pravljica)
 
  • Festival Slovenskogoriški klopotec Cerkvenjak 2014, finale (Samo prijatelja, Roža na vrtu)
 
  • Srečanje muzikantov Dolga Gora 2014 - 1. mesto, strokovna komisija in 1. mesto, mnenje občinstva (Moja, Pomlad na gorskih stezah)
 
 
Smo pet dobrih prijateljev, katerih poti so se združile v skupno pot ustvarjanja, izkušenj, veselja, sodelovanja. Naše glavno poslanstvo je širiti, ohranjati in braniti slovensko narodno zabavno glasbo, ki jo nosimo s seboj na vsakem koraku. Kot petčlanska zasedba, trio s pevko in pevcem, poleg štiriglasnega petja narodno zabavne glasbe, igramo tudi zabavno glasbo, slovensko popevko, francoski šanson in seveda naše nepozabne ljudske pesmi, na katere ljudje še posebej radi zapojejo. Kljub temu, da smo v osnovi narodno zabavni ansambel, se znamo spopadati tudi z drugačnimi glasbenimi slogi, tako smo nastopali tudi kot akustična skupina, ki je za različne potrebe nastopala na slavnostnih prireditvah.

Že kot mlad narodno zabavni ansambel, ki je deloval le nekaj mesecev, smo bili absolutni zmagovalci na Srečanju muzikantov v Dolgi gori, kar nam je dalo zagon in potrditev, da smo na pravi poti. Posebej smo se razveselili lanskoletnega drugega mesta na Slovenski polki in valčku, za povsem avtorsko polko Zgodba najina, ki jo je napisal naš pevec Žiga, aranžiral pa basist Luka.

Slovensko glasbo ponašamo tudi v svet. Letos smo gostovali pri Slovencih v Nemčiji, lani in tudi letos na Švedskem. Smo soorganizatorji festivala narodno zabavne glasbe Pesem lun'ce.

»Na nočnem nebu, drobne in lepe lučke se blešče,

srce želi mi pozabiti na težave vse …

igrati melodijo nežno še naslednji dan,

v srečo mimobežno ujeti misel sladkih sanj.«

Zakaj smo Lun'ca?

Majhni in prisrčni, ki se med oblaki na nebu igramo z mejo novega, skrivnostnega, včasih tudi dovoljenega … Tako kot »gospodični mični« priznavajo čudežno moč oceani, se nam zdi, da nekaj te moči nosimo v sebi tudi mi. Radi pustimo dober vtis in vedno se trudimo biti boljši. Morda pa nam je v pomoč že samo ime, ki ga opeva ne samo svet narodno zabavne glasbe, ampak tudi pesniki širom celega sveta.